Gyors kapcsolat

Kőből készült üdülő a Chopok hegycsúcs alatt - 1985 t.f.m.

A kőből készült üdülő históriája a múlt század ötvenes éveire nyúlik vissza. A múltban a kötélpálya munkásainak hálóhelyeként szolgált, később az üdülőt kereskedelmi célra használták.

A Chopok (2023,6 m t.f.m.) hegycsúcsa alatti, „Kamienka” néven is emlegetett üdülő a harmadik legmagasabban – 1985 méter tengerszint feletti magasságban - felépített üdülő Szlovákiában. Az üdülő kivételes fekvése – közvetlenül az Alacsony-Tátra hegygerincén – gyönyörű kilátást nyújt a festői szépségű Szlovákiára. Jelenleg turista szálláshelyként szolgál és 20 fő befogadására alkalmas.  

A Kőből készült üdülő felújítása, tekintettel a magashegységekre jellemző kiszámíthatatlan időjárási viszonyokra, 4 hónapot vett igénybe. A szerelést végző PAMASTAV s.r.o. cég számára ez nagy próbatétel volt, de sikerült mindent sikeresen megoldani.

A tetőn 0,70 mm vastagságú és 50 μm felületkezelésű TATA STEEL ColorcoatPrisma® márkájú anyagok találhatóak RAL 3020 rally piros színkialakításban. Ugyanilyen anyag került felhasználásra a homlokzaton antracit RAL 7016 kivitelezésben. A tetőburkolat megmunkálása falcolás formájában történik, amely a legszilárdabb, és megfelel az adott környezetnek. Az üdülőre antracit RAL 7016 színben KJG félköríves ereszcsatorna rendszer került, az anyag a TATA STEEL Colorcoat® SDP 35 – RWG márkától származik. Az üdülő látogatóinak biztonságáról a felszerelt megerősített, hófogókkal ellátott kampók gondoskodnak.

 

„WiFi berendezéssel nem rendelkezünk. Az emberiesség és a barátság jeléül tegezzük egymást. ENTER“


Következő újdonságok