Gyors kapcsolat

Új hegesztési technológia a lábazatkerülő könyökívekhez a DALEX társaságtól

A minőség a legfontosabb tényező számunkra a gyártás és a karbantartás során. A termékek előállítása meghatározott szabványok szerint történik.


Évente megközelítőleg 40 000 tonna nyersanyagot dolgozunk fel.


A felhasznált – horganyzott, alumínium, titán-cink, réz, rozsdamentes acél anyagokra, és természetesen a lakkozott horganyzott és alumínium bádoglemezekre hosszú távú minőségi garanciát nyújtunk. 


A berendezés leírása és gyártási kapacitása


A DALEX társaság az ellenállás-vonalhegesztéshez – közösen a lábazatkerülő könyökívek részben automatizált hegesztéséhez használt félkész termékek pozicionálásához, és befogásához szükséges eszközökkel - egy különleges egyfunkciós hegesztő berendezést fejlesztett ki számunkra.


A rendszer ellenállás-vonalhegesztésre tervezett PMS 14-6 típusú DALEX pont- és varrathegesztőből, valamint szervomotorral vezérelt befogó berendezésből áll. A felső hegesztőtárcsa rotációs mozgású, az alsó belső elektród „S” alakú 3D-s geometria, ideértve a félkész termékek pozicionálására szolgáló befogó forgókonzolt is. A működési terület védelmét pneumatikus vezérlésű védőajtó biztosítja, amely a művelet megkezdése előtt automatikusan megnyílik, a művelet futása közben pedig automatikusan záródik.


A cserélhető részek 80, 100 és 120 mm átmérőjű lábazatkerülő könyökívek feldolgozását teszik lehetővé.



Munkaműveletek és segédberendezések


A két könyökrész pozicionáló berendezésbe történő behelyezése és befogása után a felső rotációs hegesztő elektróda a beállított pálya (trajektória) és a pontok száma szerint elvégzi az előhegesztést, és ezt követően a folyamatos szilárd varrathegesztést.


Az összes hegesztési és beállítási paraméter, valamint a gép mozgásának a vezérlésén kívül a pálya vezérlése is úgy van beprogramozva, hogy a felső tárcsaelektród a hegesztés során tisztán és gond nélkül elvégezze az adott „S” alakú pályát.


Az ellenállás-ponthegesztésen a felső hegesztőtárcsára egy elszívó berendezéssel ellátott vágó- és tisztítóberendezés is tervezésre került, biztosítandó a tárcsa formájának, majd azt követően a hegesztési könyök hegesztett varratainak állandó és tiszta állapotát.


Jövőbeni tervek


Célkitűzésünkre tekintettel, hogy a továbbiakban is tovább folytassuk a termékek minőségének növelését, a DALEX társaság rövid időn belül legyártja és leszállítja részünkre már a harmadik, két ponthegesztő hengerrel ellátott egyfunkciós hegesztő berendezést eredeti konstrukcióban, szarufákra szerelődő ereszcsatorna kampók hegesztéséhez.


Az alkalmazott DALEX ellenállás-hegesztési technológia összhangban van a jelenlegi helyzetet megerősítő megközelítéssel, miszerint a társaság magas minőségű KJG termékeket értékesíthet a világpiacon.


Mindkét rendszer, úgy a lábazatkerülő könyökívek ellenállás-vonalhegesztése, mint a szarufákra szerelődő ereszcsatorna kampók ellenállás-ponthegesztése sokkal gazdaságosabb, mint a korábbi ív- és ponthegesztés.


Következő újdonságok