Gyors kapcsolat

A KJG új „zászlóshajóval” jelent meg a teherforgalomban

Mercedes-Benz Actros a távolsági közlekedésben. Az ügyfelek részére történő áruszállítás terén is előrelépést szeretnénk elérni, ezért olyan járművekre van szükségünk, amelyek úgy a közutakon, mint a könyvelésben kiváló teljesítményt nyújtanak. Az Actros pontosan megfelel ezeknek az elvárásoknak. Magas szintű kényelmet biztosít, rendkívül könnyen, biztonságosan és mesterien lehet vezetni.


Munkakényelem

A jó munkahelyi légkör. Ez a nyugodt vezetés és az áru időben történő kézbesítésének egyik alapvető előfeltétele. És az Acros mindezt – mint sok asszisztens – magában rejti. Az egyik legfigyelemreméltóbb a MirrorCam. Az új Actros a már hagyományos visszapillantó tükrök helyett innovatív, aerodinamikailag átdolgozott MirrorCam rendszerrel van ellátva. Ez a rendszer üzemanyagot takarít meg, és jobb hátrafelé irányuló látómezőt, valamint az A oszlop térségében nagyobb látószögű képet biztosít.  


Fogyasztás

Az Actros új, MirrorCam rendszerrel ellátott új aerodinamikája akár 1,5%-kal csökkenti az üzemanyag fogyasztást. Egy további, az üzemanyag szükségletet 5%-kal csökkentő asszisztens a prediktív vezetési stratégia (Predictive Powertrain Control). Az automatikus sebességváltó üzemmód magában foglalja a domborzathoz igazodó vezetési stílust is, és a pontosan beállított sebességváltási stratégiával kombinálva üzemanyag megtakarítást eredményez.  


Nagyobb biztonság

Biztonság mindenek előtt. A rendszer ötödik generációja a széria-felszerelés része, és bizonyos körülmények között álló, vagy mozgó objektumok esetén teljes fékezéssel, valamint bizonyos helyzetekben részleges és teljes fékezéssel, mozgó gyalogosok esetén akár a jármű 50 km/h sebességéig támogatja a vezetőt, ami csökkentheti, vagy teljesen megelőzheti a baleseteket.


Truck of the Year 2020

A versenybizottság szabályai szerint e címet minden évben az a tehergépkocsi kapja, amelyik a legnagyobb mértékben járult hozzá az innovációhoz a közúti teherszállítás terén, a gazdaságosságot, levegőterhelést, biztonságot, menettulajdonságokat, és kényelmet érintő területeken. A Mercedes-Benz Trucks divízió zászlóshajója főleg belső értékeivel szerez pontokat. Az innovációk döntő többsége azzal a kifejezett céllal került kifejlesztésre, hogy érezhetően segítsen a gépkocsivezetőnek, az ügyfeleknek és a cégnek. Így az új Mercedes-Benz Actros, az olyan újdonságokkal, mint a Multimedia-Cockpit, külső visszapillantó tükrök helyett a MirrorCam, a részben automatizált vezetés az Active Drive Assist rendszerrel, vagy a tökéletesített biztonsági rendszerek, mint az Active Brake Assist ötödik generációja, és a még jobban továbbfejlesztett kanyarodási asszisztens, megfelelő válaszokat ad, kiváltképpen a biztonság, hatékonyság és kényelem területén felmerülő kérdésekre.    


Az új Actros szeptember elejétől lesz látható az utakon, miután a hivatalos átvétel megtörtént. Nem hagyható figyelmen kívül a kerekeken mozgó, színét változatlanul megtartó, „nagykorúvá érett” óriásplakát sem.

Következő újdonságok